Senatoarea PNL Carmen Hărău câștigă, fără emoții, procesul cu Agenția Națională de Integritate la primul termen de judecată!

Luni, 12 noiembrie, s-a judecat la Curtea de Apel București, la primul termen, contestația senatoarei liberale de Hunedoara, Eleonora-Carmen Hărău, împotriva deciziei prin care ANI a declarat-o în stare de incompatibilitate. Senatoarea PNL Carmen Hărău a câștigat fără emoții, așa cum de altfel anticipa în  declarațiile date presei, imediat după ce a aflat, din mass-media, că are o problemă.

În data de 16 mai 2018, Comunicatul de presă al Agenției Naționale de Integritate, prin care Senatorul liberal Eleonora-Carmen Hărău a fost găsit în stare de incompatibilitate, ocupa spații largi în mai toate structurile naționale mass-media: Eleonora Carmen Hărău comisese eroarea „de neiertat” de a ocupa, în paralel cu demnitatea de deputat în colegiul Hunedoara, postul de cenzor supleant la SC Ameritech SA.

Atâta doar că funcția de cenzor supleant la SC Ameritech SA, companie cu capital privat, la care ANI făcea referire cum că ar fi determinat incompatibilitatea senatoarei, a fost exercitată de Carmen Hărău în perioada 02.10 2006-02.10.2009, iar mandatul expirase cu trei ani înainte de 2012, anul în care Hărău a intrat în politică. Așa rezultă din adresa de FURNIZARE INFORMAȚII emisă la cerere, cu Nr.21014/18.05.2018, de către Oficiul Național al Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, prezentată presei și instanței de judecată  de către senatoare. Acest tip de  informare  ar fi trebuit  solicitată inclusiv de către inspectorii ANI, înainte de a afecta fără temei, imaginea publică a unui demnitar, căruia nu numai că nu i s-a găsit, de șase ani încoace, niciun ”schelet în dulap”, dar se pare că nu are nici măcar o falangă de schelet într-un sertar! Și asta după ce a adunat zeci de ani de activitate în multe zone în care fără-de-legea își poate face adesea loc, ca antreprenor, funcționar public, expert contabil, parlamentar.

Acest gen de erori riscă să facă praf reputația Agenției Naționale de Integritate, instituție care ar trebui să fie garantul integrității demnitarilor. În lipsa rigorii profesionale, asupra ANI va plana suspiciunea de a fi un instrument în lupta politică, o armă de denigrare și eliminare a unor politicieni incomozi. Iar senatoarea Eleonora-Carmen Hărău cu modul său deschis, tranșant și fără compromisuri de a face politică, este un politician incomod pentru toți aceia care fac din funcțiile politice un mijloc de a se căpătui, ca și pentru susținătorii lor!

 

Monica Pană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *