Senatorul Carmen Hărău despre „Scandalul SIPA”

”Este o chestiune foarte serioasă, care impune o acțiune la cel mai înalt nivel. Sper ca organele abilitate să-și facă treaba. Nu trebuie să permitem ca o astfel de chestiune să se transforme într-un atac la adresa justiției” – a afirmat senatorul PNL Carmen Hărău, la Digi 24, cu referire la ”Scandalul SIPA”.

Arhiva SIPA ar fi fost copiată ilegal și, pe baza documentelor sustrase astfel, unii procurori și judecători ar fi fost șantajați. Informația a fost făcută publică, în urmă cu două zile, de către jurnalistul Dan Andronic, patronul cotidianului Evenimentul Zilei, și a stîrnit o vie emoție în mediul politic și printre magistrați.

Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA) a fost înființat în 1991, ca structură departamentală în subordinea Direcției Generale a Penitenciarelor, cu scopul de a urmări și controla infracțiunile cu implicații majore din penitenciare.

În anul 2004, SIPA s-a transformat în Direcția Generală de Protecție și Anticorupție (DGPA).

În 2006, la începutul anului, ministrul justiției Monica Macovei a desființat DGPA, pe motiv că a făcut abuzuri, iar ministerul nu are nevoie de un serviciu secret.

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *