Senzorul de amprente revine, într-un nou format, pe iPhone

Apple îşi va dota, din nou, iPhone-urile cu un senzor de amprente începând din acest an, însă, nu va mai fi vorba despre clasicul buton fizic.

După vestea ecranelor pentru posibilul smartphone pliabil pe care Apple l-ar putea lansa în anii următori, Bloomberg revine cu o informaţie pe surse, de data aceasta despre generaţia din 2021 de iPhone.

Conform surselor citate, Apple va reveni la un senzor de amprente de anul acesta. Însă, nu va fi un buton fizic, cum era cazul înainte. Noul senzor va fi integrat în ecran.

Senzorii de amprente integraţi în ecran ecran nu reprezintă o noutate tehnologică, existând producători care au lansat smartphone-uri cu această facilitate încă din urmă cu mai mulţi ani.

Apple, pe de altă parte, a sărit complet etapa senzorilor de amprente integraţi în ecran, având Face ID, un sistem de recunoaştere facială rapid şi sigur, pe care niciun alt producător nu a reuşit să-l reproducă până acum.

Pandemia a făcut însă Apple să-şi regândească strategia şi să reconsidere senzorul de amprente. Masca de protecţie, care se pare că va fi la modă şi în anii următori, împiedică recunoaşterea facială şi recreează nevoia autentificării cu amprenta.

Cele două sisteme vor exista în paralel, utilizatorul putând alege între recunoaşterea facială şi scanarea amprentei, în funcţie de situaţie – amprenta când poartă mască, respectiv recunoaşterea facială când nu are mască peste gură şi nas.

Altfel, iPhone-urile de anul acesta intră în categoria S, adică vor reprezenta upgrade-uri minore, cu noutăţi puţine şi acelaşi design ca iPhone 12.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *