Hunedoara, în topul calității ridicate a vieții, în 2030

În județul Hunedoara se va trăi cel mai bine, în anul 2030, cel puțin potențial. Mihai Danciu, dascăl la Universitatea Politehnică Timișoara, a explicat raționamentul pe care se bazează teoria potrivit căreia în anul 2030 la noi în județ se va trăi cel mai bine.

Hunedoara stă cel mai bine în România în ceea ce privește facilitatorii pentru o calitate ridicată a vieții.

„Evaluarea ESPON (Observatorul European pentru Planificare Spațială) include următoarele sfere ecologice personale, socio-economice: din punct de vedere personal, această dimensiune include locuirea, sănătatea și educația (inclusiv mobilierul, costurile locuințelor, accesibilitatea infrastructurii de sănătate); din punct de vedere socio-economic, sunt luate în considerare accesul la transportul public și disponibilitatea serviciilor publice și a ofertanților culturali; din punct de vedere ecologic, se iau în considerare infrastructura verde și conservarea naturii”, explică Mihai Danciu.

În același timp, potrivit unui document al Ministerului Dezvoltării, județul Hunedoara este unul dintre județele cu cea mai accentuată depopulare. (https://www.mlpda.ro/…/attac…/5ffd97755e271209770379.pdf)

 

Colaborator

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.