SERBĂRILE NAȚIONALE ȚEBEA – programul evenimentului

„Serbările Naționale Țebea”, unde îl comemorăm pe Crăișorul Munților, Avram Iancu, la 150 de ani de la moartea sa, vor avea loc în 10 și 11 septembrie la Complexul Istoric Țebea.

Vă prezentăm programul, atât pentru ziua de Sâmbătă cât și pentru ziua de Duminică, pentru momentele care vor avea loc:

Sâmbătă, 10 septembrie, Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, împreună cu Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Nestor și un sobor de Arhierei și preoți, vor oficia slujba de sfințire a noii picturi a Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” de la Țebea, comuna Baia de Criș.

 

Duminică, 11 septembrie, începând cu ora 10:30 va avea loc ceremonialul militar, în cadrul căruia se va desfășura ceremonialul de depunere de coroane. În cadrul acestuia se vor desfășura două evenimente artistice, în cinstea eroului nostru național Avram Iancu, dar și alocuțiunile Prim-Ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă și a Primarului comunei Baia de Criș, Mihaiu Gorcea.

Duminică, începând cu ora 14:30 se va desfășura spectacolul folcloric pe scena din Țebea.

Ceremonialul militar este organizat de către Instituția Prefectului Județul Hunedoara, împreună cu Batalionul 26 Cercetare Supraveghere Montană “Avram Iancu” din Brad.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *