Servicii de îngrijire la domiciliu – gratuite pentru persoane vârstnice cu venituri mai mici de 800 de lei/lună!

Persoanele vârstnice din municipiul Deva, care locuiesc singure și sunt în imposibilitatea de a se deplasa sau de a se îngriji pot beneficia de servicii de îngrijiri personale la domiciliu acordate de Direcția de Asistență Socială Deva.

Serviciile de îngrijiri personale la domiciliu oferite persoanelor vârstnice se realizează în baza unui contract și constau în:

servicii de bază – igienă corporală, hrănire și asistență socială și emoțională

servicii de suport – prepararea hranei sau transportul hranei la domiciliu, efectuarea de cumpărături, sprijin pentru plata unor servicii sau obligații curente, activități de menaj

alte servicii – consiliere socială și juridică, însoțirea la diferite instituții pentru rezolvarea problemelor personale, însoțirea la plimbări și vizite.

Persoanele vârstnice fără venituri sau cu venituri de maximum 799 de lei/lună beneficiază gratuit de serviciile de îngrijiri personale la domiciliu.

Persoanele vârstnice cu venituri de cel puțin 800 de lei/lună plătesc o contribuție lunară, în funcție de nivelul venitului net și de gradul de dependență. Valoarea contribuției a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 423/2020.

Documentele necesare pentru accesarea acestor servicii pot fi consultate pe site-ul Primăriei Municipiului Deva (www.primariadeva.ro), Secțiunea Direcția de Asistență Socială – Probleme/Tipizate/Lămuriri sau accesând linkul: http://www.primariadeva.ro/probleme-tipizate-lamuriri-directia-de-asistenta-sociala/servicii-de-ingrijiri-personale-la-domiciliu-pentru-persoane-varstnice-2019-09-10-14-41.

 Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0755.878.521 (Biroul Responsabil de Domeniul Serviciilor Sociale), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *