Sesizare penală în cazul actorului din filmul Hobbitul care a practicat haka, dezbrăcat, în situl Sarmizegetusa Regia

Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Sarmizegetusa Regia au întocmit acte de sesizare penală pentru comiterea faptei de ultraj contra bunelor moravuri, după ce actorul neo-zeelandez Manu Bennett a practicat haka, dezbrăcat, în situl UNESCO de la Sarmizegetusa Regia.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, a fost înregistrată o sesizare cu privire la faptul că un bărbat s-a dezbrăcat şi a pătruns în interiorul Marelui Templu Circular de la Sarmizegetusa Regia.

”Jandarmii au întocmit acte de sesizare privind comiterea faptei de ultraj contra bunelor moravuri, fapta prevăzută de articolul 375 Cod Penal, documentele fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat.

Actorul neo-zeelandez Manu Bennett, cunoscut pentru rolurile din filmele ”Spartacus” şi ”Hobbitul”, a vizitat situl UNESCO de la Sarmizegetusa Regia, din judeţul Hunedoara, unde a practicat haka, dezbrăcat.

„Acest loc are o puternică încărcătură spirituală”, a scris el pe conturile sale de socializare, cerând scuze agenţilor de pază, care l-au oprit în scurt timp.

Haka este un ritual al populaţiei maori din Noua Zeelandă, făcut celebru în lume de echipa de rugby a Noii Zeelande

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.