Activiștii de mediu de la Greenpeace somează Ministerul Energiei să renunțe la cărbune

Activiștii de mediu de la Greenpeace somează Ministerul Energiei să renunțe la cărbune. Este binecunoscută poziția activiștilor în problematica poluării mediului. Astfel, aceștia au derulat două acțiuni prin care au transmis un mesaj ferm Ministerului Energiei privind eliminarea cărbunelui din mixul energetic și înlocuirea acestuia cu energie regenerabilă pentru a reduce poluarea și pentru a combate schimbările climatice.

Activiștii au afișat un banner cu mesajul “Climate Emergency – End Coal” și au difuzat un mesaj audio cu textul “This is a climate emergency! Coal is killing people and the planet. Protect our future, end coal in Romania and all of Europe by 2030.”

Potrivit unui comunicat al Greenpeace, acțiunea a avut loc în contextul unei Strategii Energetice Naționale retrograde care favorizează combustibilii fosili, extrem de poluanți, și soluții fantasmagorice de stocare a carbonului, în ciuda faptului că există alternative sustenabile de producere a energiei, din surse regenerabile(soare, vânt).

A doua acțiune a avut loc la plecarea navei Rainbow Warrior din România, care a venit în România la finalul lunii mai, tocmai pentru a atrage atenția asupra legăturii dintre modul în care producem energie și schimbările climatice care se petrec în lume și care ne afectează și pe noi. În seara de 2 iunie, activiștii Greenpeace au întins pe apă cu ajutorul bărcilor un banner uriaș, de 200 mp, pentru a cere încă o dată ministrului Anton Anton și Guvernului României să elimine cărbunele din producția de energie până în anul 2030 și să acționeze cu grijă față de sănătatea oamenilor, a biodiversității și a mediului, prioritizând energia regenerabilă în strategiile guvernamentale pentru a limita schimbările climatice.

 

Colaborator

Un comentariu la „Activiștii de mediu de la Greenpeace somează Ministerul Energiei să renunțe la cărbune

  • 5 iunie 2019 la 9:39
    Permalink

    Dar SUA , China , Rusia , … de ce nu renunta la carbune , ei nu polueaza planeta ???

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *