Sezonul de practicare a sporturilor de iarnă a debutat în forţă, dar nu neapărat în cel mai fericit fel

Salvamont România anunţă că sezonul de practicare a sporturilor de iarnă a debutat în forţă, dar nu neapărat în cel mai fericit fel. În ultimele 24 de ore, s-au primit 19 apeluri de urgenţă, cele mai multe pentru salvamontiştii din Lupeni.

”O zi plină pentru salvamontişti, semn că sezonul de practicare a sporturilor de iarnă a debutat în forţă, dar nu neapărat în cel mai fericit fel. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, s-au primit 19 apeluri de urgenţă”, au anunţat, duminic dimineaţă, reprezentanţii Salvamont România.

Cele mai multe apeluri, respectiv şase, au fost pentru Salvamont Lupeni. Au mai fost 4 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, 3 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 2 apeluri pentru Salvamont Predeal, 2 apeluri pentru Salvamont Mureş, 1 apel pentru Salvamont Gorj şi 1 apel pentru Salvamont Dâmboviţa.

De asemenea, s-au mai primit alte 21 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.

Salvamontiştii recomandă responsabilitate şi atenţie în desfăşurarea activităţilor montane.

Întreaga ţară este, duminică, până la ora 18.00, sub incidenţa unei informări meteorologice de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, pentru opt judeţe fiind emisă avertizare cod portocaliu.

În zonele montane, vântul va avea intensificări, iar la rafală va depăşi 60 – 70 de kilometri la oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *