Și-au pierdut permisele de pescuit cu o săptămână înainte de ridicarea prohibiției

Sezonul de pescuit se redeschide pe data de 2 iunie, însă unii pescarii nu au mai avut răbdare și au ieșit la prins de pește. Doi pescari au fost prinși ieri, 27 mai 2020, de către comisarii gărzii de mediu pescuind în perioada prohibiției. Aceștia au fost amendați iar permisele lor de pescuit au fost suspendate pentru 90 de zile.

„Deși mai este doar o săptămână până la redeschiderea sezonului de pescuit în anul 2020, unii „pescari sportivi” nu au răbdare și nu înțeleg importanța respectării perioadei de prohibiție, care în acest an durează până la data de 02.06.2020 inclusiv, perioadă care a fost instituită tocmai pentru a permite peștilor de a depune icrele în vederea reproducerii pentru un pescuit recreativ și comercial durabil.

În data de 27.05.2020 o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Hunedoara au continuat verificările pe apele din județul Hunedoara împreună cu reprezentanți ai IPJ Hunedoara-Serviciul de Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice și a Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură – Deva, identificând doi pescari care încălcau prevederile legale și pescuiau în perioada de prohibiție.

Au fost aplicate două amenzi contravenționale în cuantum total de 1200 lei și au fost ridicate permisele de pescuit sportiv în vederea suspendării dreptului de pescuit pentru o perioadă de 90 zile tocmai acum în preajma redeschiderii sezonului de pescuit.

Toți peștii capturați de către cei doi pescari (cca. 4 kg de pești din speciile caras și roșioară) au fost eliberați în apele de proveniență, deoarece aceștia erau viabili”, a informat Garda de Mediu a județului Hunedoara.

 

Paul Muntean

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *