Siegfried Mureșan: “Avem nevoie de solidaritate în Europa, iar această solidaritate se poate obține prin măsuri concrete”

Siegfried Muresan, europarlamentar #PNL și vicepreședinte #PPE:

“Avem nevoie de solidaritate în Europa, iar această solidaritate se poate obține prin măsuri concrete:

Propun crearea unui Fond European de Solidaritate împotriva Coronavirus în valoare de 50 de miliarde de euro.

Acest fond va avea doi piloni:
 Primul pilon va fi un fond de solidaritate în valoare de 20 de miliarde de euro și va fi inclus în Bugetul multianual al Uniunii Europene 2021 – 2027 sub forma de credite europene nerambursabile.
➡️ Obiectivul acestui pilon va fi să compenseze o parte din cheltuielile făcute de țările europene pentru combaterea pandemiei de COVID-19, mai ales cheltuielile cu sistemele medicale și de urgență.

 Al doilea pilon va fi o schemă de împrumut în valoare de 30 de miliarde de euro, instrument ce va garanta împrumuturi ale statelor membre dedicate investițiilor în sistemul medical și de sănătate, dar și pentru investițiile în mecanisme eficiente de gestionare a unor crize similare.
➡️ Scopul instrumentului propus de mine este de a îmbunătăți sistemele medicale din toată Europa pentru a fi pregătiți în fața unei noi crize în sănătate de tipul COVID-19.

Acest plan de solidaritate în sănătate pe care îl propun va servi pe toată lumea. Va servi cetățenii din țările cu sisteme medicale mai puțin dotate pentru că vor avea acces la servicii medicale mai bune.
➡️ Va servi cetățenii din toate țările membre care, atunci când vor călători sau se vor muta temporar ori definitiv oriunde în Europa, vor ști că au la dispoziție spitale bine dotate și servicii medicale performante.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.