Siegfried Mureşan: Parlamentul European recunoaşte Federaţia Rusă ca stat sponsor al terorismului

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat că Parlamentul European a a votat, miercuri, o rezoluţie prin care declară Rusia ca stat sponsor al terorismului şi care utilizează mijloace de terorism.

„Parlamentul European recunoaşte Federaţia Rusă ca stat sponsor al terorismului. Tocmai am votat cu largă majoritate în plenul Parlamentului European o rezoluţie, pe care am co-iniţiat-o, în care recunoaştem Rusia ca stat sponsor al terorismului şi care utilizează mijloace de terorism. Atrocităţile comise de Federaţia Rusă împotriva populaţiei civile din Ucraina, oameni nevinovaţi, bombardarea blocurilor şi altor clădiri civile reprezintă acte de teroare şi constituie crime de război”, a scris Siegfried Mureşan, miercuri pe Facebook.
El a mai spus că „Rusia, ca stat sponsor al terorismului, trebuie izolat în totalitate pe plan internaţional, inclusiv în ceea ce priveşte apartenenţa ei la organizaţii internaţionale, precum Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite”.
„De aceea, susţinem că Rusia este stat sponsor al terorismului, cerem creşterea sprijinului pentru Ucraina şi înăsprirea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse, inclusiv printr-un embargo complet asupra combustibililor fosili, abandonarea completă a conductelor Nord Stream 1 şi 2 şi mărirea listei de persoane care sunt supuse sancţiunilor. Rusia, ca stat sponsor al terorismului, trebuie izolat în totalitate pe plan internaţional, inclusiv în ceea ce priveşte apartenenţa ei la organizaţii internaţionale, precum Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite. Atât timp cât Rusia se comportă ca un stat sponsor al terorismului, trebuie să ne raportăm la Rusia ca la orice alt susţinător al terorismului”, a completat eurodeputatul PNL.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.