Siguranța și securitatea locuitorilor din comuna Baru, prioritare pentru edili

Siguranța și securitatea locuitorilor din comuna Baru sunt prioritare pentru edili. Autoritățile locale derulează un proiect în valoare de 372.004 de lei care presupune “achiziționare și instalare echipamente pentru siguranța și securitatea comunității locale din comuna Baru, județul Hunedoara”. Până în data de 10 iulie, edilii așteaptă ofertele din partea firmelor de profil.

“Sistemele de supraveghere video sunt din ce în ce mai prezente în viața noastră. De la o simplă supraveghere locală până la un control complex și de înaltă calitate, tehnologia televiziunii cu circuit închis, este cea mai important sursă de informare în acest domeniu. Mai mult, analiza imaginilor și recunoașterea electronică a persoanelor sau a numerelor de înmatriculare, permite prevenirea posibililelor situații de pericole sau identificarea autorilor unor furturi sau accidente. În prezent, din ce în ce mai multe zone publice apelează la instalarea de sisteme de supraveghere video locală și/sau zonală, acestea reprezentând soluțiile optime în ceea ce privește asigurarea siguranței cetățenilor și monitorizarea spațiilor publice de către serviciile profesioniste cu atribuții în acest sens”, arată edilii din comuna Baru.

Misiunea comunei Baru este de a fi permanent în slujba nevoilor comunității locale, pentru a rezolva într-o manieră legală, transparent, echitabilă, competent și eficientă, furnizarea de servicii la un înalt standard de calitate. Nevoia implementării proiectului rezidă din numărul din ce în ce mai mare de infracțiuni comise pe raza comunei.

„În ultimii ani, în comuna Baru, s-a evidențiat o tendință generală de creștere a numărului de infracțiuni, acestea având drept factori determinanți: numărul mare de persoane aflate în tranzit sau cetățeni care locuiesc în zonă fără forme legale, un număr mic de polițiști raportat la numărul de locuitori, lipsa unui sistem de monitorizare care ar compensa numărul redus de polițiști având în același timp și un impact psihologic în prevenirea infracțiunilor stradale”, mai notează autoritățile locale din comuna Baru.

Potrivit edililor, odată cu efectele crizei, numărul de incidente a crescut, astfel că a devenit o necesitate instalarea unui sistem modern de prevenire a criminalității, creșterea siguranței pentru cetățenii comunei. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.