Energeticienii de la Mintia se solidarizează cu angajații CEO

Energeticienii de la termocentrala Mintia se solidarizează că colegii lor de la Complexul Energetic Oltenia. Angajații societății energetice din județul Gorj au declanșat greva generală, fiind nemulțumiți de condițiile de salarizare.

“Având în vedere protestul aflat în desfășurare la Complexul Energetic Oltenia și faptul că pentru siguranța Sistemul Energetic Național se apelează zilnic la importuri de energie electrică de peste 1500 MWh, membrii Sindicatului Solidaritatea Hunedoara din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, se solidarizează cu această manifestare a salariaților din CEO”, arată o informare a Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Sindicaliștii hunedoreni consideră că politica de falimentare a producătorilor de energie electrică pe bază de cărbune, dusă de oficialii Ministerului Energiei este principalul motiv care a alimentat starea de nemulțumire a salariaților din CEO, precum și situația economico-financiară în care se află societatea, fapt ce a creat o serie de nemulțumiri legate de nivelul de salarizare al angajaților.

“Sindicatul Solidaritatea Hunedoara caută soluții legale de a trece la manifestări de protest pentru a susține în semn de solidaritate revendicările colegilor din CEO. Ministrul Energiei, domnul Anton Anton trebuie să vină urgent cu soluții pentru asigurarea SEN, dar și pentru a reduce dependența României la importul de energie electrică, o primă măsură fiind înființarea mixului energetic la producător. Sindicatul Solidaritatea Hunedoara recomandă salariaților CEO să nu ia în considerare amenințările venite din partea administrației și a ministerului, dar să rămână în zona de legătură cu acest protest spontan, pentru a nu oferi portițe legale în care protestatarii să fie sancționați”, mai arată Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Angajații Complexului Energetic Oltenia au întrerupt lucrul, cerând majorarea salariilor, vouchere de vacanţă şi reducerea vârstei de pensionare. Situația nu este mai bună nici la Complexul Energetic Hunedoara, societate ale cărei datorii cresc galopant.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *