Situația epidemiologică în județ: 22 mai 2020

În ultimele 24 de ore nu a mai fost confirmat niciun caz nou de coronavirus pe raza judeţului Hunedoara, astfel numărul acestora rămâne 629. Tot până astăzi, 22 mai 2020, 69 de persoane domiciliate în judeţul Hunedoara şi confirmate pozitiv cu Covid-19, au decedat. Judeţul Hunedoara este a opta regiune din ţară ca număr de cazuri după municipiul Bucureşti şi judeţele Suceava, Arad, Neamţ, Botoşani, Braşov şi Mureş.

Conform ultimei informări a Prefecturii Hunedoara, 125 de persoane se află în carantină, cu 25 mai puţine faţă de ieri, iar 774 sunt în izolare, cu 88 mai multe faţă de ieri. De când a apărut coronavirus în judeţul Hunedoara, 1266 de persoane au ieşit din carantină iar din izolare, 7518.

Până astăzi, 22 mai, 479 de hunedoreni au fost vindecaţi de coronavirus şi externaţi.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Hunedoara au desfăşurat misiuni în contextul Stării de Alertă, al respectării pervederilor legale şi al prevenirii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, astfel:

– În ultimele 24 de ore, 5 militari I.S.U Hunedoara au desfăşurat activităţi de coordonare pentru prevenirea răspândirii virusului, din Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara și de transport al hunedorenilor suspecți de infecție SARS-CoV-2

– 43 cadre medicale ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Hunedoara au efectuat 43 de misiuni cu 15 mijloace tehnice, transporturi intraspitaliceşti și decontaminări, prelevare probe precum şi transportul la spital al persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

– În cursul zilei de ieri, polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat alături de alături de jandarmi, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I. Aceștia au fost prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile legii şi ale Hotărârii CNSSU privind măsurile de prevenire în timpul Stării de Alertă.

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *