Violeta Alexandru: „De 15 ani, niciun ministru al muncii din România nu s-a deplasat în străinătate, în ferme, pentru a vedea care sunt condițiile de muncă pentru români.”

Discuţiile purtate de oficialii din cele două ţări au dus la modificări ale legislaţiei muncii din Germania, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: ”Am vizitat 3 ferme din Germania. De 15 ani, niciun ministru al muncii din România nu s-a deplasat în străinătate, în ferme, pentru a vedea care sunt condițiile de muncă pentru români. În ferme am văzut condiții diferite de lucru. Am văzut condiții decente și am văzut condiții care pot fi îmbunătățite.

Am avut întâlniri cu miniştrii Agriculturii şi Muncii din Germania.

La 24 de ore după discuțiile pe care le-am avut, au și venit primele decizii în guvernul german. În temeiul dialogului cu mine, ministrul Muncii, Hubertus Heil, a obținut aprobarea Guvernului german pentru ca de la 1 ianuarie 2020 să nu se mai lucreze prin subcontractori în industria cărnii. Condițiile pe care le oferă contractorii sunt mai bune comparativ cu cele oferite de subcontractori.

Se va asigura un sistem electronic de evidenţă a orelor de muncă astfel încât să se elimine orice neînţelegere pe acest subiect. De asemenea, se va prevedea pentru angajatori obligativitatea de a se menţiona şi a informa autorităţile cu privire la condiţiile de asigurare a transportului şi a cazării, respectiv a condiţiilor de muncă.

Ministrul Muncii din Germania a anunțat public intensificarea controalelor atât în industria cărnii cât și în agricultură.

Ministrul Muncii din Germania m-a asigurat că va acorda o atenţie sporită a condiţiilor de sănătate a românilor, regelementate de contractul general pentru servicii medicale. Acesta asigură un pachet general de servicii. Dacă un angajat este depistat cu coronavirus va fi preluat de sistemul german de sănătate. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *