Situația epidemiologică în județ: 5 mai 2020

În ultimele 24 de ore au mai fost confirmate 7 cazuri noi de coronavirus pe raza judeţului Hunedoara, astfel numărul acestora a ajuns la 541. Tot până astăzi, 5 mai 2020, 58 de persoane domiciliate în judeţul Hunedoara şi confirmate pozitiv cu Covid-19, au decedat. Judeţul Hunedoara este a patra regiune din ţară ca număr de cazuri după municipiul Bucureşti şi judeţele Suceava şi Arad.

Conform ultimei informări a Prefecturii Hunedoara, 261 de persoane se află în carantină, cu opt mai puţine faţă de ieri, iar 334 sunt în izolare, cu una mai puţin faţă de ieri. De când a apărut coronavirus în judeţul Hunedoara, 721 de persoane au ieşit din carantină iar din izolare, 7102.

Până astăzi, 4 mai, 191 de hunedoreni au fost vindecaţi de coronavirus şi externaţi.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Hunedoara au desfăşurat misiuni în contextul Stării de Urgenţă, al respectării pervederilor ordonanţelor militare şi al prevenirii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, astfel:
– În ultimele 24 de ore, 10 militari I.S.U Hunedoara, cu 2 mijloace tehnice, au fost implicaţi în 4 misiuni de transport spre judeţele de reşedinţă la revenirea în ţară, a persoanelor care urmează să se izoleze la domiciliu şi în misiuni de deplasare la centrele de carantină şi transfer al persoanelor cu Covid 19. De asemenea, pompierii au realizat operaţiuni de decontaminare a personalului sau tehnicii din dotare. Toate activitățile desfășurate la nivelul județului pentru prevenirea răspândirii virusului sunt coordonate de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara.

– 33 cadre medicale ale Serviciului de Ambulanţă al judeţului Hunedoara au efectuat 31 de misiuni cu 14 mijloace tehnice, transportul la spital al persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus, deplasarea persoanelor la centre de carantină precum şi transportul testelor prelevate din judeţul Hunedoara la clinici de specialitate din Cluj şi Timişoara.

În cursul zilei de ieri, polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat alături de alături de jandarmi, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I. Aceștia au fost prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare

Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 66 de misiuni specifice, cu 99 jandarmi şi au aplicat 10 sancţiuni în valoare de 25.100 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.