Prefectura Hunedoara: Situația inundațiilor din zona Vața de Jos

Viitura înregistrată noaptea trecută pe cursul de apă Prăvăleni din zona Vața de Jos a inundat peste 200 de gospodării și câteva zeci de hectare de culturi agricole, a distrus poduri și podețe și a dizlocat pe mai multe porțiuni Drumul Comunal 173, Vața – Ciungani.  Localitățile cele mai afectate sunt Basarabasa, Prăvăleni și Ciungani. Din cauza distrugerii drumului, aproape 100 de gospodării din Ciungani sunt la această oră izolate.

Aflat în zona calamitată, prefectul Județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a stabilit măsurile urgente care trebuie luate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență și de Administrația Bazinală de Ape Crișuri – Formația Brad.

Mai mult, prefectul de Hunedoara a luat legătura telefonic cu premierul Ludovic Orban, cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, cu Vetuța Stănescu, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și cu directorul Administrației Bazinală de Apă- Crișuri, Ionel Avrigeanu, pentru a-i informa despre situația deosebită înregistrată în nordul județului în urma fenomenelor meteorologice periculoase.

Primul ministru Ludovic Orban l-a asigurat pe oficialul hunedorean că va dispune trimiterea de mijloace tehnice și umane suplimentare pentru a-i ajuta pe oamenii afectați de viituri să elimine pagubele în cel mai scurt timp.

Dacă va fi nevoie, a spus Ludovic Orban, vor fi trimise spre Hunedoara, utilaje, echipamente si resurse umane din alte județe. Totodată, premierul a transmis întreaga sa compasiune pentru familiile ale căror gospodării au fost afectate de inundații.

În urma ordinelor transmise de prefectul Vasilică Potecă, în calitate de președinte al Comitetului Județean de Urgență, echipele de pompieri ale ISU și cele tehnice ale Direcției Apelor si-au început imediat activitatea, iar  în cursul zilei de astăzi sau mâine, în funcție de evoluția lucrărilor la DC 173, Vața – Ciungani, locuitorilor izolați o să li se asigure apă și alimente.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *