Situaţia pandemiei în lume

Pandemia covid-19 s-a soldat cu 1,45 de milioane de morţi şi 62,1 milioane de contaminări cu SARS-Cov-2 în lume, relatează AFP care prezintă noi bilanţuri, noi măsuri şi fapte marcante în evoluţia noului coronavirus.

AFLUENŢĂ LA MARATONUL DIN SHANGHAI

Aproximativ 9.000 de alergători au participat duminică la Maratonul Internaţional de la Sganghai, potrivit mai multor publicaţii chineze – o prezenţă care a devenit rară din cauza pandemiei covid-19.

În vederea participării, sportivii a fost necesar să efectueze un test de depistare covid-19 şi să poarte mască de protecţie înainte să ia startul şi imediat după ce au ajuns la linia de sosire. Unii au purtat masca pe tot parcursul probei.

1,45 MILIOANE DE MORŢI

Pandemia s-a soldat cu 1,45 de milioane de morţi în lume, potrivit unui bilanţ întocmit duminică, la ora 11 GMT (13.00, ora României), de către AFP

Aproximativ 62,1 milioane de cazuri au fost înregistrate în mod oficial, dintre care 39,5 milioane vindecate.

Statele Unite înregistrează cele mai multe morţi din cauza covid-19 (266.074), urmate de Brazilia (172.561), India (136.696), Mexic (105.459) şi Regatul Unit (58.030).

APEL ÎN FRANŢA ÎN FAVOAREA STAŢIUNILOR DE SCHI

”Domnule preşedinte al Republicii nu ucideţi muntele francez!”, scriu într-un editorial mai mulţi aleşi şi profesionişti ai schiurilor, care-i cer lui Emmanuel Macron să redeschidă, în decembrie, teleschiurile.

Guvernul francez a anunţat joi că staţiunile montane urmează să fie deschise în vacanţa de sărbători de la sfârşitul anului, însă fără teleschiuri şi echipamente colective, în vederea evitării adunărilor.

CEREMONII RELIGIOASE ÎN FRANŢA

Cea mai înaltă jurisdciţie administrativă franceză a ordonat duminică Guvernului să-şi revizuiască, în decurs de trei zile, decretul prin care limitează la 30 numărul credincioşilor autorizaţi să asiste la ceremonii religioase.

Asociaţii catolice au sesizat vineri Consiliul de Stat, apreciind că limitatea adunărilor la 30 de persoane este ”non necesară, disproporţionată şi discriminatorie”.

INTERDICŢIE DE CIRCULAŢIE PE TIMPUL NOPŢII LA SAN FRANCISCO

Oraşul San Francisco urmează să impună o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii şi alte restricţii – începând de luni -, din cauza unei intensificări a contaminărilor cu noul coronavirus.

Magazinele considerate neesenţiale urmează să fie închise, iar adunările interzise între orele locale 22.00 şi 5.00 – o măsură care urmează să rămână în vigoare până la 21 decembrie.

MANIFESTAŢIE ÎMPOTRIVA INTERDICŢIEI DE CIRCULAŢIE PE TIMPUL NOPŢII ÎN BELGIA

Aproximativ 20 de persoane au fost arestate sâmbătăseara, în urma unui marş la care au luat parte 500 de oameni, la Liège, în estul Belgiei, împoriva uneiinterdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, în Valonia, între orele locale 22.00 şi 6.00.

Belgia – una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemie – a anunţat vineri seara o prelungire a izolării parţiale pe care a impus-o la sfârşitul lui octombrie şi a autorizat totodată magazine – începând de marţi.

CANADA INTERZICE EXPORTUL UNOR MEDICAMENTE ÎN SUA

Guvernul canadian a anunţat că interzice exportul mai multor medicamente către Statele Unite – mai ales cele folosite în tratarea covid-19, în cazul în care acestea cauzează sau exacerbează o penurie în Canada.

Această interdicţie intervine în contextul în care în Statele Unite intră în vigoare – începând de luni – o reformă promisă de către preşedintele american în exerciţiu Donald Trump, menită să permită importul de medcamente din străinătate, în vederea unei scăderi a preţurilor acestora.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *