Situația traficului în țară pe arterele principale

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice.

Situația traficului pe arterele principale se prezintă astfel:

  • Autostrada A1 București-Pitești: traficul este redus, carosabilul este umed. Pe alocuri este semnalată ceață, fără probleme privind vizibilitatea;
  • A2 Bucuresti- Constanța: traficul este redus, carosabilul este umed, ninge ușor în zona kilometrului 144, loc. Fetești, jud.Ialomița. Nu este semnalată ceață.
  • Autostrada A3 București-Ploiești: traficul este redus, carosabilul este umed, fiind semnalată, pe alocuri, ceață, vizibilitatea fiind sub 250 de metri;
  • Autostrada A4 Ovidiu-Agigea: traficul este redus, carosabilul este umed. Este semnalată ceață, cu vizibilitate sub 200 de metri.

Pe DN1 București-Brașov și DN 7 București-Sibiu se circulă în condițiile unui carosabil umed, traficul fiind redus, nefiind semnalată ceață.

Se circulă în condițiile unui carosabil umed pe principalele artere rutiere din sudul țării, excepție făcând județul Călărași, acolo unde sunt porțiuni unde s-a format polei, în special pe DN 21 Slobozia-Călărași. Se acționează cu 2 utilaje pentru împrăștierea materialului antiderapant.

La această oră, este semnalată ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Argeș, Dâmbovița, Constanța, Tulcea, Gorj, Olt, Dolj, Mehedinți, Bihor, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Cluj.

Din cauza vântului puternic, au fost sistate manevrele  în toate porturile de la Marea Neagră, atât maritim, cât și fluvial.

Pe timp de ceață, dar și în condițiile unui carosabil alunecos, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Când este semnalată ceață, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

          – nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

          – în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.