Situaţia traficului la frontiera de vest. Măsuri de fluidizare

În data 18.12.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 87.100 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 32.300 mijloace de transport (dintre care 12.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 52.000 persoane cu 17.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 35.100 persoane cu 14.600 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 37.000 de persoane şi 17.500 de mijloace de transport (5.500 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 24.900 de persoane cu 11.100 mijloace de transport.

Având în vedere faptul că în fiecare an, în această perioadă, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II este cel mai tranzitat punct de trecere ( în ultimele 24 de ore, prin acest punct au intrat 7.700 de persoane şi 3.600 autovehicule), vă  recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor:

       pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula

       pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

       pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima.

Totodată, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română și-a adaptat misiunile de supraveghere si control, precum şi resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ. Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/  .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 29 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 7 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 303.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 1.600 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 59 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

NOTA: cazurile semnificative vor fi prezentate, pe larg, în cadrul unor ştiri de presă distincte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *