Situația traficului rutier

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești – Brașov, se circulă în condițiile unui carosabil uscat, vizibilitatea fiind bună, cu valori de trafic normale.

RECOMANDĂRI:

În contextul avertizării meteorologice valabilă până astăzi, la ora 16.00, vizând ninsori moderate cantitativ și viscol în zona Carpaților de Curbură și Meridionali, reamintim obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, cu recomandarea de a adapta viteza la starea carosabilului, folosind frâna de motor pentru reducerea vitezei dacă deplasarea se efectuează pe o suprafață umedă sau alunecoasă.

TRAFIC ÎNGREUNAT DIN CAUZA LUCRĂRILOR:

Pe DN 68A Margina – Coșevița, între kilometrii 38 – 53, județul Timiș, până pe data de 15.04.2021, se efectuează lucrări de reparații la partea carosabilă, constând în înlocuirea structurilor rutiere afectate de valorile mari de trafic și de tonaj, prin realizarea unor sisteme rutiere noi cu îmbrăcăminte asfaltică. Fiind un sector de drum tranzitat intens, sunt recomandate ca rute ocolitoare Autostrada 1, nod rutier Ilia – DN 7 Arad – Nădlac sau Autostrada A1, nod rutier Simeria DN 66 – Hațeg – DN 68 Caransebeș – DN 6 Lugoj – A1.

Până la finalul lunii mai, pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsoanele kilometrice 11-17 și 27-33, se circulă deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), traficul desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părții carosabile. De asemenea, a fost închis și nodul rutier de acces în localitățile Cernica şi Bălăceanca, județul Ilfov, fiind restricționată circulația pe breteaua de intrare/ieșire din autostradă și DNCB, pe sensul Constanța – București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.