Situația traficului rutier pe principalele artere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Se circulă în condiții de ceață pe mai multe artere rutiere din județele: Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Prahova și Vâlcea, iar în funcție de condițiile locale, se poate forma poleiul.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă tot în condiții de ceață, vizibilitatea scăzând sub 200 metri, iar pe alocuri chiar sub 50 metri, valorile de trafic fiind reduse momentan.

Sfătuim participanții la trafic să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să adapteze viteza la condițiile suprafeței carosabile, să folosească sistemele de iluminare și dezaburire, precum și luminile de ceață unde se impune, să mărească distanța de siguranță dintre vehicule, să nu efectueze manevre riscante și să sporească atenția la volan, adoptând constant o conduită preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *