Situl Sarmizegetusa Regia este deschis pentru vizitare, deşi drumul spre acesta este închis din cauza surpării

Situl Sarmizegetusa Regia din judeţul Hunedoara este deschis pentru a fi vizitat de turişti, chiar dacă drumul este închis, după ce o porţiune din acesta s-a surpat din cauza ploilor din ultimele zile. Turiştii pot însă parcurge ultimii patru kilometri pe jos.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Consiliul Judeţean Hunedoara, situl Sarmizegetusa Regia poate fi vizitat de turişti.

“Chiar dacă drumul este închis circulaţiei auto pe Valea Albă, situl rămâne deschis pentru vizitare, doritorii urmând să parcurgă ultimii 4 kilometri pe jos”, se arată în comunicat.

DJ 705A Costeşti – Sarmizegetusa Regia, care asigură accesul spre cetăţile dacice, a fost închis circulaţiei rutiere, miercuri după-amiază, pe sectorul situat între expoziţia “Inima Aurului Dacic” şi parcarea din zona pietonală, ca urmare a surpării unei porţiuni din corpul drumului.

Surparea şoselei a avut loc după ploile abundente din ultimele zile, care au umflat apele pârâului Valea Albă şi care au săpat în acostamentul drumului.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *