Șobolanul de la Pediatrie. Autoritățile: ”Șobolanii mișună în toată Deva”

Un șobolan a fost filmat, zilele trecute, umblând fără frică prin curtea secției de Pediatrie din Deva pe lângă un copil. După acest episod, reprezentanții autorităților locale și județene precizează că ”șobolanii mișună în toată Deva” și că prezența animalului acolo a fost ”un accident”.

”Este o problemă accidentală, s-o spun așa, fiindcă șobolanii mișună în toată Deva. În spital și în special la Pediatrie există o firmă specializată cu care Spitalul de Urgență Deva are contract pentru serviciul de deratizare și se face, conform contractului, deratizarea de două sau de trei ori pe lună și de câte ori este nevoie. Ca dovadă, odată cu sesizarea din partea secției de Pediatrie în legătură cu apariția acestui șobolan, n-a trecut nici măcar o zi și echipa a fost anunțată, a venit și a luat măsurile de rigoare. Acum, cu toată deratizarea și cu toate măsurile luate, e posibil să mai apară șobolani, că aceștia circulă în toată Deva, nu numai în curtea secției de Pediatrie. Nu a intrat în secția de Pediatrie, a fost în curte, știți că secția de Pediatrie e în renovare, în construcție, nu dorim să mai apară nici șobolani, nici alte animale în curtea Pediatriei și luăm toate măsurile, de câte ori este nevoie”, a declarat dr. Ioan Demeter, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva.

Dr. Demeter mai susține că nu pot pune otravă pentru șobolani în curtea Pediatriei, din cauză că există posibilitatea ca unii copii să nu fie supravegheați de părinți.

” Existau niște dispozitive speciale, amplasate în curtea spitalului de pediatrie, niște cutii speciale ca să nu permită accesul pacienților noștri de la Pediatrie, copii care uneori pot fi lăsați nesupravegheați de părinți. Nici nu se pot arunca otrăvuri prin toată curtea, fiindcă, după aceea, creăm noi o poblemă și o patologie mult mai gravă decât ar putea să vehiculeze șobolanii, de aceea lucrurile trebuie luate cu discernământ”, spune directorul medical al Spitalului de Urgență Deva.

Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara, se arată mai deranjat de faptul că șobolanul ar fi fost hrănit cu pufuleți de ”un pacient sau un vizitator cu dragoste față de animale”.

”După ce s-a observat în filmuleț un pacient sau un vizitator cu dragoste față de animale, care hrănea un animal… Sigur, pe noi ne-e deranjat mai tare decât pe cel care dădea pufuleți acelui tip de animal, care putea veni de oriunde din zonă. Dar, în două ore, echipa de deratizare a fost aseară la Pediatrie și au refăcut deratizarea, care, de altfel, se face cu o anumită ciclicitate: din două în două luni, din trei în trei luni sau ori de câte ori este necesar. Eu cred că în Deva mai sunt șobolani. Dacă îl atragi cu mâncare, orice animal, de la muscă până la câine, dacă îi dai și îl încurajezi și creezi un traseu prin atracția cu mâncare, sigur că vine”, spune Mircea Bobora.

De precizat că firma care se ocupă cu deratizarea la Pediatria din Deva este DD Chim, aceeași care are contract și cu Primăria municipiului Deva.

Anamaria NEDELCOFF

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.