Iohannis: Terminaţi cu ţopăiala fiscal-bugetară!

Iohannis: Aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi. Terminaţi cu ţopăiala fiscal-bugetară! Programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile, nu mai puteţi spune că românii l-au votat!

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, după ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet, că PSD-ALDE a băgat ţara în criză, după primele şase luni de guvernare, fiindcă nu a ştiut să guverneze. „Aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi”, a spus Iohannis. De asemenea, şeful statului a cerut Guvernului să înceteze ”ţopăiala fiscal-bugetară” şi să respecte toate angajamentele pe care România şi le-a asumat faţă de ţările partenere şi aliate din Uniunea Europeană şi NATO. Iohannis a atras atenţia noilor miniştri şi liderilor PSD-ALDE că programul de guvernare cu care coaliţia a venit în faţa românilor în alegeri a fost schimbat în „puncte esenţiale”, precizând că acum majoritatea nu mai poate folosi argumentul că este un program votat de români.

Iohannis, către miniştri: Nu-mi doresc niciodată să mai avem sincope de tipul OUG 13

Preşedintele Klaus Iohannis i-a atenţionat, joi, pe noii miniştri, că nu doreşte să mai vadă „sincope” de genul OUG 13, cerând ca ei să guverneze responsabil şi să respecte angajamentele României în faţa partenerilor externi.

„Vă solicit să guvernaţi în aşa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%. Vă solicit să guvernaţi în aşa fel încât românii să aibă garanţia că Guvernul României apără şi promovează statul de drept. Nu-mi doresc niciodată să mai avem sincope de tipul Ordonanţei 13”, a spus Iohannis, la ceremonia de depunere a jurământului.

El le-a cerut miniştrilor să facă „tot ce este necesar” pentru a arăta partenerilor  din NATO, din UE „că suntem oameni serioşi, suntem o ţară serioasă”.

„Dovediţi că ştim să respectăm angajamentul de 2% pentru cheltuieli de Apărare, aşa cum am promis aliaţilor din NATO. Dovediţi că suntem capabili să ţinem deficitul bugetar sub control, să promovăm investiţii publice şi private, să avem în continuare creştere economică, aşa cum ne-am angajat faţă de partenerii din UE”, a mai spus Iohannis.

„Fie ca această a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima. Eu mi-o doresc, românii şi-o doresc şi pot doar să sper foarte tare că şi dumneavoastră vă doriţi acelaşi lucru”, a încheiat preşedintele.

Iohannis: Programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile. Nu mai puteţi spune că românii l-au votat

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia, joi, noilor miniştri şi liderilor PSD-ALDE, că programul de guvernare cu care coaliţia a venit în faţa românilor în alegeri a fost schimbat în „puncte esenţiale”, precizând că acum majoritatea nu mai poate folosi argumentul că este un program votat de români.

„Găsim coaliţia cu un nou Guvern şi, surprinzător, cu un nou program de guvernare. Noi taxe se anunţă pentru români, noi impozite. După ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile românilor, deja se anunţă contramăsuri. Programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile. Nu veţi mai putea merge în faţa românilor cu argumentul că acest program de guvernare a fost votat”, le-a spus Iohannis membrilor Guvernului.

El a afirmat că este „dreptul legitim” al coaliţiei de a schimbat programul de guvernare, însă a subliniat problema trecerii, în doar şase luni, de la reduceri de taxe la reintroduceri de taxe.

Preşedintele Iohannis, către noul Guvern: Terminaţi cu ţopăiala fiscal-bugetară!

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să înceteze ”ţopăiala fiscal-bugetară” şi să respecte toate angajamentele pe care România şi le-a asumat faţă de ţările partenere şi aliate din Uniunea Europeană şi NATO.

”Stimaţi pesedişti, aldişti, udemerişti, vă rog să terminaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară! Taxa de solidaritate… Fiţi solidari cu românii şi guvernaţi responsabil! Vă solicit să guvernaţi în aşa fel în cât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%, să guvernaţi în aşa fel încât românii să aibă garanţia că Guvernul apără şi promovează statul de drept. Nu-mi doresc niciodată să mai avem sincope de tipul OUG 13”, s-a adresat miniştrilor preşedintele Iohannis în discursul ce a urmat ceremoniei depunerii jurământului de către noul guvern.

Conform lui Iohannis, noi taxe se anunţă pentru români, noi impozite. „După ce am promulgat legea prin care cresc salariile, deja se anunţă contramăsuri”, a afirmat preşedintele, care a remarcat că programul de guvernare este schimbat în puncte sensibile.

„În şase luni schimbăm de la reduceri de taxe, la reintroduceri de taxe, de la creşteri de salarii, la taxă de solidaritate. Un astfel de comportament cu certuitudine nu se încadrează în ceea ce se cheamă predictibilitate fiscală”, a subliniat Iohannis.

El i-a îndemnat pe noii miniştri să acţioneze astfel încât angajamentele pe plan extern ale ţării noastre să fie respectate. ”Vă rog să faceţi tot ce este necesar pentru a arăta partenerilor din NATO, din Uniunea Europeană, aliaţilor noştri că suntem oameni serioşi şi o ţară serioasă, cu toate sincopele poitice, şi că ştim să ne respectăm angajamentele. Dovediţi că ştiţi să ne respecătm angajamentul de cheltui 2% din PIB pentru apărare, aşa cum am promis aliaţilor din NATO, că suntem capabili să ţinem deficitul sub control, să avem creştere economică aşa cum ne-am angajat faţă de partenerii din UE”, a spus şeful statului.

”Fie ca această a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima. Eu mi-o doresc, românii şi-o doresc şi sper foarte tare că şi voi vă doriţi acelaşi lucru!”, a adăugat preşedintele Iohannis.

Iohannis: Bilanţul primelor şase luni de guvernare este că aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, după ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet, că PSD-ALDE au băgat ţara în criză, după primele şase luni de guvernare, şi nu au ştiut să guverneze. „Aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi”, a spus Iohannis.

„Domnule prim-ministru, onoraţi miniştri, va doresc mult succes.  Noi, românii, şi dumneavoastră, Guvernul, avem mare nevoie de un succes guvernamental. Au trecut abia şase luni de când ne-am întâlnit aici pentru a învesti un Guvern PSD-ALDE după ce au fost câştigate alegerile parlamentare de către această coaliţie. O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime şase luni ar putea suna – aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi. Că a fost vina sau că este vina fostului prim-ministru, care nu s-a pus singur acolo, dar din păcate nu a ştiut să plece singur, sau a altcuiva, nu e o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii”, a spus şeful statului, după ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni.

El a mai spus că Guvernul Grindeanu nu va rămâne în istorie pentru mandatul scurt, ci pentru Ordonanţa 13.

„Fostul guvern nu va rămâne în istorie pentru scurtimea mandatului, ci va rămâne în istorie pentru nefericita Ordonanţă 13, iar coaliţia PSD – ALDE prin faptul că şi-a demis prin moţiune de cenzură propriul guvern”, a afirmat şeful statului.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *