Social-democrații hunedoreni au respins o lege pentru minerii din Valea Jiului

Pensionarii mineri din Valea Jiului primesc o lovitură dură. Proiectul de lege privind PL 267/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice  a fost respins. 261 de deputați au fost prezenți, iar 172 au votat pentru respingerea acestui proiect de lege. Doar 59 de deputați au votat împotrivă, iar 30 s-au abținut.

 

Vot de respingere, în frunte cu Laurențiu Nistor

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, a votat pentru respingerea acestui proiect de lege. De altfel, toți deputații PSD prezenți au votat pentru respingerea proiectului care ar fi trebui să le facă dreptate pensionarilor mineri din Valea Jiului. De altfel și deputatul ALDE, Marius Surgent a avut aceeași opinie de vot precum colegii din alianță. Parlamentarii hunedoreni care au votat pentru respingerea proiectului de lege au fost Laurențiu Nistor (președintel PSD Hunedoara), Natalia Intotero, Ilie Toma (fost director al Casei de Pensii Hunedoara), Sorin Marica și Marius Surgent.

Singurul deputat care nu  a votat pentru respingerea proiectului de lege a fost a fost președintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuș.

Camera Deputaților a fost for decizional în acest caz.

 

Lista cu votul poate fi consultată http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.nominal?idv=19179&idl=1

 

Proiect inițiat de Carmen Hărău

Proiectul de lege a fost inițiat de Carmen Hărău (PNL), actualmente senator. Modificările propuse în proiect ar fi trebuit să aducă echitate în rândul pensionarilor mineri. ( nr. mai jos se poate vedea expunerea de motive)

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *