Social-democrații mimează interesul față de viață

Social-democrații mimează interesul față de viață. La sediul Consiliului Județean Hunedoara a avut loc ședința Adunării Generale a Acționarilor de la Salvital. Social-democrații din fruntea instituției județene, asociați ai Salvital, doar mimează interesul pentru buna funcționare a modulelor SMURD din județul Hunedoara.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi a venit în acest context cu propunerea ca sumele pierdute prin retragerea celor 24 de UAT-uri să fie susținute de la bugetul Consiliului Județean, mai ales că și Codul Administrativ permite acest lucru. Numai că administratorul public al județului Hunedoara nu a fost de acord cu propunerea.

”102.000 persoane din județul Hunedoara sunt în UAT-uri care nu sunt înscrise în Salvital.  Din cele 24 de UAT-uri care s-au retras din Salvital. Ele beneficiază de serviciile SMURD și nu sunt membre în Salvital. În aceste condiții, pentru că în Codul Administrativ se spune că Consiliul Județean este entitatea care se ocupă de buna funcționare a a tuturor serviciilor din județ, pentru acești oameni pentru care UAT-urile respective, din diverse motive, nu plătesc, atunci această entitate – Consiliul Județean – ar trebui să vină și să pună diferența până la găsirea unei alte soluții cu acești oameni. Ei fac o muncă, poate cea mai importantă din acest județ. Dumneavoastră aveți capacitatea administrative și financiară să supliniți această chestiune”, a propus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

”Domnule primar, eu am înțeles că ați venit aici să țineți un discurs. Un singur lucru vreau să știți: Consiliul Județean în Asociația Salvital are un singur vot ca și Primăria Petrila, ca și Primăria Petroșani. De aceea trebuie să existe o cotizație unică. Nu poate Consiliul Județean să dea mai mult, cu toate că Consiliul Județean dă la ora aceasta 7 lei/ locuitor, ceea ce înseamnă 61% din bugetul Salvital. Ce vreți mai mult, domnul primar?”, a spus Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Egalitate. A fost motivația primarului din Petroșani, care le-a cerut celor de la CJ Hunedoara să îi trateze în mod egal pe locuitorii județului.

”Vreau să-i tratați la fel pe toți locuitorii județului. Și pe cei care nu sunt în Salvital, că e datoria dvs”, a mai spus Iacob- Ridzi.

De altfel, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, a fost cel care propus o cotizație unică pentru susținerea paramedicilor din cadrul Salvital. Propunerea acestuia a fost acceptată de toți cei care susțin activitatea paramedicilor. Astăzi a avut loc o întâlnire în cadrul căreia s-a discutat pe marginea acestui subiect.

”Ar trebui ca pentru toți, că suntem membri cu drepturi egale și avem același vot, să fie 10 lei pentru toată lumea. Eu cred că ar trebui să votăm 10 lei pentru toată lumea. E o hotărâre a Adunării Generale a  Salvital, sigur care trebuie validată de fiecare Consiliu Local în parte. Eu am discutat cu dl.  Președinte Mărginean, Salvitalul ar avea nevoie de 7 milioane de lei pe an. Anul trecut a avut 5 milioane. Dacă facem un calcul simplu cu 10 lei, în momentul acesta s-ar strange undeva la 9,5 milioane de lei”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Cei de la CJ Hunedoara ar fi intenționat să arunce în sarcina primăriilor responsabilitatea susținerii paramedicilor SMURD. Potrivit CJ Hunedoara, primăriile ar fi trebuit să plătească o cotizație de 10 lei/cap de locuitor, în timp ce instituția județeană să plătească doar 9 lei.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.