Şofer de 77 de ani din Alba, prins când conducea pe contrasens pe A1, pe sensul Sibiu-Deva

Un şofer de 77 de ani din judeţul Alba a fost prins, marţi, în timp ce conducea pe contrasens, pe sensul Sibiu-Deva al Autostrăzii A 1, el fiind amendat de poliţişti. Mai mult, acesta circula pe banda a doua, pe lângă parapetele median, în condiţii de ceaţă densă.

Dispeceratul Biroului de Poliţie Autostrada A1 din cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a fost sesizat, marţi, la ora 9.29, prin intermediul SNUAU 112, despre faptul că pe sensul Sibiu – Deva al autostrăzii A1, în zona km 312, un autoturism a intrat pe contrasens şi circulă către Sibiu.

Intervenind rapid, în zona km 310, judeţul Alba, poliţiştii rutieri de la Biroul menţionat au identificat şi oprit autoturismul, ei protejând zona pentru a preveni producerea unui accident.

În continuare, poliţiştii rutieri au luat măsuri pentru repunerea în siguranţă a autoturismului, în fluxul normal de trafic şi conducerea acestuia la parcarea de la km 312, pentru verificări şi luarea de măsuri legale.

Astfel, s-a stabilit că şoferul este B.D. în vârstă de 77 de ani, din judeţul Alba, acesta fiind sancţionat contravenţional cu amendă de 1.160,00 lei şi reţinerea premisului de conducere pentru 60 de zile.

Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi cu avertisment şi reţinerea certificatului de înmatriculare al autoturismului pentru deficienţe majore la sistemul de iluminare-semnalizare.

Conform sursei citate, în 16 iunie 2018, pe sensul Sibiu – Deva al autostrăzii A1, la km 355 + 400 m, a avut loc un accident de circulaţie produs din cauza deplasării pe contrasens, care s-a soldat cu decesul a patru persoane şi rănirea altor trei.

Situaţia de marţi a fost cu atât mai gravă cu cât autoturismul a fost depistat circulând pe contrasens pe banda a doua de circulaţie, pe lângă parapetele median şi în condiţii de ceaţă care reducea considerabil vizibilitatea.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *