Studenții Facultății de Inginerie Hunedoara premiați la Salonul Internațional de Inventică

Studenții Facultății de Inginerie Hunedoara au fost premiați la Salonul Internațional de Inventică. La Iași s-a desfășurat cel mai mare eveniment de cercetare și inovare din sud-estul Europei. Studenții din Hunedoara s-au întors acasă cu patru medalii de aur, trei de argint şi două medalii de bronz.

Juriul a apreciat diversitatea şi aplicabilitatea invenţiilor şi inovaţiilor prezentate, a anunţat inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, asistent universitar în cadrul Facultăţii.

Din cele 11 proiecte şi invenţii prezentate de studenţii şi cadrele didactice de la Hunedoara, au primit medalii de aur o instalaţie pentru determinarea rezistenţei materialelor la oboseală termică, o brichetă realizată din pulberi feroase, un filtru de aer şi un sistem dinamic de transfer al aerului cu aplicabilitate în domeniul autovehiculelor şi cu rezultate în creşterea puterii motorului şi reducerea consumului de carburant.

Au mai fost premiate ‘Laboratorul lui Dexter’ – un concept prin care studenţii pot vedea cum se aplică în practică informaţiile dobândite la cursuri, un material folosit pentru izolarea galeriilor de admisie la motoare, realizat din deşeuri reciclate şi filtrele de aer care permit reducerea consumului de combustibil cu 12i la sută la motoarele cu ardere internă.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.