Șoferi prinși băuți și fără drept de circulație

În data de 18 aprilie 2022, în jurul orei 04:50, un tânăr în vârstă de 24 de ani din Petroșani, a condus un autoturism pe strada Căprioarei, din municipiul Vulcan, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra volanului și a lovit cu autoturismul un parapet din metal, amplasat pe marginea drumului (în urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale).

În urma testării tânărului, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,48 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 00:10, poliţiştii au depistat  în trafic un bărbat de 46 de ani, din Geoagiu,  care conducea un autoturism pe  Calea Romanilor, din orașul Geoagiu.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,71 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 17 aprilie 2022, în jurul orei 16:25, poliţiştii Biroului Rutier Hunedoara au oprit în trafic, pe strada Elisabeta Mărgineanu, din Hunedoara, autoturismul condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Hunedoara. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

 

La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 21:05, poliţiştii au oprit în trafic, pe raza comunei Beriu, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Beriu.

Bărbatul a fost testat  cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,78 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 În cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

 

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.