Șoferi tineri care pun în pericol traficul rutier

În data de 15.02.2021, ora 17.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Deva, la intersecţia străzilor Nicolae Grigorescu cu strada Hărăului din municipiul Deva, au depistat un tânar în vârstă de 20 de ani, din municipiul Deva, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

În data de 15.02.2021, ora 23:25, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Hațeg, în timp ce efectuau activități specifice muncii de poliție, au depistat un tânăr în vârstă de 27 ani, din municipiul Lugoj, judeţul Timiș, în timp ce conducea pe DN 68, pe raza localității Sarmizegetusa, un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat.

Pasager în autoturism se afla și proprietarul autoturismului, un bărbat în vârstă de 57 de ani, persoană ce i-a încredințat autoturismul conducătorului auto.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (2) din Codul Penal și „încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că are dreptul de a conduce suspendat” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (3) din Codul Penal.

În data de 15.02.202, ora 22:00, un tânăr în vârstă de 21 ani din municipiul Lupeni, a condus un autoturism, pe b-dul Mihai Viteazu din municipiul Vulcan şi datorită neadaptării vitezei de deplasare, a derapat, intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat de pe marginea străzii. În urma verificării în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere şi în urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind recoltate probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.

În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime, doar pagube materiale.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducereși Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.