Soluţiile PNL pentru facturile la energie ale românilor

Premierul interimar Florin Cîţu spune că liberalii au trei propuneri pentru facturile majorate la energie din această iarnă, măsurile vizând plafonarea preţului la energie, compendarea unei parţi din factură şi, în cazul în care nu poate fi plătită factura, amânarea plăţii.

Soluţiile noastre pentru facturile la energie ale românilor: plafonarea preţurilor la energie; compensarea unei părţi din factura la energie, complementar cu plafonarea; amânare la plată a facturilor pentru cei care nu pot să plătească. Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”, a scris Florin Cîţu, luni, pe Facebok.
Biroul Executiv a luat decizia ca PNL să amendeze Ordonanţa Guvernului care introduce compensarea facturilor cu mai multe facilităţi.

Premierul interimar a anunţat din week-end că forma finală a amendamentelor PNL la Ordonanţa privind preţurile la energie va fi prezentată luni.
„Am vorbit în această dimineaţă cu ministrul Energiei. Forma finală a amendamentelor va fi prezentată luni la comisie. Am discutat şi lucruri suplimentare, au mai venit câteva idei cu care sunt de acord. Dacă Ministerul Finanţelor este de acord s-ar putea ca temporar pentru o perioadă de şase luni sau până la sfârşitul lui martie, să reducem TVA pentru IMM-uri. Sunt 500.000 de companii. Deci, temporar, dacă Ministerul Finanţelor spune că este OK să facem acest lucru,  am putea să reducem TVA-ul de la 19% la 5% pentru IMM-uri. Este o măsură care ne-a fost prezentată astăzi, că da, este bună, să vedem dacă putem să facem acest lucru temporar, deci doar până la sfârşitul lui martie şi dacă Ministerul Finanţelor este de acord”, a declarat premierul interimar.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *