Percheziţii la o reţea infracțională specializată în trafic de migranți

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiş, au destructurat o rețea infracţională constituită din cetăţeni irakieni, specializată în traficul de migranţi.

Astfel, începând din luna septembrie a anului curent, poliţiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiş, au desfăşurat investigaţii şi activităţi procedurale, în vederea documentării activităţii infracţionale a unei reţele de trafic de migranţi, având ca scop racolarea, îndrumarea, adăpostirea și transportul de persoane provenite din Orientul Mijlociu și Asia către state din vestul Europei.

Din investigaţiile preliminare efectuate, s-a stabilit că persoanele implicate sunt cetăţeni irakieni, care  erau  bine organizaţi, cu atribuţii precis delimitate în activitatea infracţională. Cetățenii irakieni preluau grupurile de migranți și se ocupau cu adăpostirea lor în locații din municipiul Timișoara, perioadă în care organizau îmbarcarea lor în ansambluri rutiere pentru a fi trecuți ilegal frontiera spre state din vestul Europei.

Din cercetările efectuate a rezultat că migranții plăteau organizatorilor sume de aproximativ 1.000 şi 2.000 de euro.

Azi, 18.10.2021, poliţiştii de frontieră au efectuat două percheziţii la două locații din municipiul Timişoara, unde au fost depistaţi şi conduşi la sediul inspectoratului un număr de 14 cetăţeni străini din Siria, Iran, Irak, Tibet și India.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalului Timiş, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *