Speologi din întreaga lume s-au adunat la Baru Mare

Comuna hunedoreană Baru Mare a devenit capitala speologilor din întreaga lume. Aici are loc cea de a XII-a ediție a Balkan Caver’s Camp. Au loc expoziții, concerte, dar și multe alte acțiuni. Comuna Baru a fost aleasă de organizatori datorită numărului mare de peșteri, aceasta aflându-se la confluența Parcului Național Retezat, cu Parcul Național Grădiștea Muncelului – Cioclovina.  Mai multe peșteri se află pe raza comunei, și anume Șura Mare, Cioclovina, Tecuri, Cocolbea.  Pentru primarul localității, cel mai important eveniment speologic este un mare beneficiu. Cu această ocazie, poate promova potențialul turistic al comunei.

 „Congresul Balcanic de Speologie care se organizează la noi în comună ne ajută să promovăm zonă, dar și să punem comuna pe harta turistică a lumii”, a spus Daniel Răducanu, primarul comunei Baru Mare.

 

În această seară, începând cu ora 20:00, la Baru Mare va cânta Ovidiu Lipan Țăndărică și Trupa 10 Prăjini. Intrarea este liberă, iar un bucătar le va găti preparate tradiționale participanților.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *