Spitalul de Urgență Petroșani testează în masă pentru COVID-19

Spitalul de Urgență din Petroșani va face testări în masă pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus. au fost achiziționate teste rapide, iar acestea sunt prelucrate în laboratorul unității medicale. În mai puțin de un sfert de oră, cei care solicită testarea primesc rezultatul.

La spital am deschis centrul de recoltare și de probe rapide din sânge pentru COVID-19. Spitalul de Urgență din Petroșani are capacitatea de a face aceste teste prin laboratorul din spital. Testările se fac contracost. În 10 minute se dă rezultatul. Teste rapide se fac la toți cei care ajung în Urgență și la personalul medical care intră în contact cu suspecții de COVID-19”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Prețul unui astfel de test costă 80 de lei. În urmă cu circa două săptămâni, Spitalul de Urgență din Petroșani a achiziționat 2000 de teste rapide. Acestea vor fi prelucrate în laboratorul unității medicale. Programul de recoltare este între 10.00 și 13.00. Punctul de recoltare se află în curtea interioară a Spitalului de Urgență pentru a nu fi nevoie ca aceia care doresc să își facă testul să intre în incinta spitalului. Până acum au fost făcute în jur de 300 de teste rapide din sânge tuturor pacienților și cadrelor medicale din spital.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.