Spitalul din Deva a primit un milion de lei din banii DGASPC

La ședința ordinară a Consiliului Județean Hunedoara de miercuri, Spitalul Județean de Urgență Deva a primit un milion de lei în urma rectificării bugetare.

Sorin Vasilescu, vicepreședintele CJ Hunedoara, a explicat de unde vin acești bani și la ce vor fi folosiți.

”Le-am dat un milion astăzi. Practic, am avut un excedent bugetar la DGASPC pentru serviciile pentru adulți și copii. O parte sunt suportate de către minister, s-au solicitat în cursul lunii iulie. Ne-au venit 700.000 acum câteva săptămâni și am făcut o rectificare la ședința de îndată precedentă. Acum am mai primit încă 700.000. Practic, bugetul pe care îl are DGASPC-ul a devenit cu un excedent de 700.000. În urma acestei alocări de la bugetul de stat, am mai găsit încă 300.000 de lei, care nu se puteau cheltui până la sfârșitul anului, deci practic DGASPC-ul avea un excedent de un milion de lei. Noi am acordat peste 18 milioane de lei DGASPC-ului în acest an, de la bugetul Consiliului Județean. Și un milion din rectificare de la DGASPC s-a dus la Spitalul Județean. Pentru datorii la furnizori”, a declarat Sorin Vasilescu.

În adresa trimisă CJ Hunedoara, conducerea Spitalului Județean Hunedoara a solicitat un milion de lei ”pentru acoperirea cheltuielilor cu medicamente, reactivi, materiale sanitare, dezinfectanți, alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare”.

Anamaria NEDELCOFF

citește și:

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.