Spitalul Vulcan confirmă că tânăra cu coronavirus a fost ”izolată” cu încă o persoană în salon

Tânăra din Valea Jiului confirmată  cu coronavirus a fost ”izolată” cu încă o persoană în salon, la Spitalul de Urgență din Petroșani. Confirmarea vine de la reprezentații Spitalului de Boli Infecțioase din municipiul Vulcan.

”În dimineața zilei de 10.03.2020, a fost trimisă de pe secția de Neurologie a Spitalului de Urgență din Petroșani, o pacientă în vârstă de 58 de ani, cu diagnosticul de ”boală cerebrovasculară”, în compartimentul Îngrijiri Paliative a Spitalului municipal Vulcan. Ulterior internării pacientei am primit informații neoficiale  că pacienta sus menționată a fost internată  în perioada 05-.06.03.2020, pe secția Neurologie a Spitalului de Urgență Petroșani, în același salon cu un caz suspect de infecție cu coronavirus, caz confirmat în data de 10.03.2020. Pacienta noastră, din momentul primirii informațiilor neoficiale, a fost izolată în compartimentul de Îngrijiri Paliative; nu a venit în contact cu vreun alt pacient al compartimentului, ci doar cu personalul medical de serviciu”, arată dr. Ingrid Darsy, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase Vulcan.

Starea pacientei în vârstă de 58 de ani este monitorizată în permanență, iar până acum nu a prezentat simptome specifice COVID-19.

”În prezent sunt luate toate măsurile de siguranță privind izolarea pacientei. În cursul dimineții de astăzi 11.03.2020 am anunțat atât telefonic cât și în scris Direcția de Sănătate Publică, raportând situația și solicitând testarea pacientei în vederea adoptării în continuar a măsurilor care se impun în funcție de rezultatul testului”, mai arată sursa citată.

Femeia care a fost diagnosticată cu coronavirus a fost transportată, încă de aseară, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *