Sprijin guvernamental pentru mai mulți hunedoreni aflați în nevoie

Mai mulți hunedoreni care se confruntă cu situații dificile vor beneficia de ajutoare financiare din partea Guvernului. 14 hunedoreni primesc ajutoare în valoare totală de 47.200 de lei. Guvernul a aprobat la începutul acestei săptămâni, acordarea unor ajutoare de urgență persoanelor care se află în stare de necesitate.

“ Din majoritatea anchetelor sociale rezultă că familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgență au membri cu grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată şi intervenţii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate în totalitate de către casele judeţene de asigurări de sănătate, precum şi respectarea regimurilor alimentare recomandate de medici. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgență nu au posibilitatea să obţină venituri din alte activităţi, având capacitatea de muncă redusă.”, arată documentul.

Alți trei beneficiari din județ vor primi 18.000 de lei pentru depășirea situației de necesitate de către familiile/persoanele singure afectate de incendii, se propune acordarea de ajutoare de urgență.

 

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *