Sprijin pentru pensionarii cu venituri mici, în luna ianuarie

Coaliţia a convenit, în şedinţa de luni seară, asupra acordării unui sprijin pentru pensionarii cu venituri mici, în luna ianuarie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă că sunt vizate 2,5 milioane de persoane care vor avea un venit de minim 2.200 de lei. „Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură”, a afirmat ministrul Muncii.

„Am fost prezent pentru a susţine ultima măsură din pachetul social care nu este transformată în act normativ, anume acel sprijin pe care pensionarii care au pensia până în 1600 de lei vor primi acel sprijin pentru a susţine facturile pe timp de iarnă. Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură”, a declarat, luni seară, ministrul Muncii, după şedinţa coaliţiei.

Potrivit ministrului, „nu va exista în luna ianuarie nicio persoană care să încaseze ca venituri mai puţin de 2.200 de lei”.

Budăi anunţă că sunt vizate 2,5 milioane de persoane.

Budăi afirmă că a discutat cu alţi miniştri şi aceştia i-au promis că actul normativ va fi avizat în cât mai scurt timp.

Iniţial, coaliţia a anunţat un ajutor de 1.200 de lei pentru pensionarii cu pensii mai mici de 1.600 de lei, dar din datele prezentate de ministrul Muncii valoarea ajutorului va diferi în funcţie de pensia fiecărei persoane.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *