Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva va funcționa în regim normal, după dezinfecția generală

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este închis zilele acestea şi se pregăteşte să funcţioneze din nou în regim normal. Pentru a ieşi de sub titulatura „spital COVID”, trebuie făcută o dezinfecţie generală, iar acţiunea nu se poate duce la îndeplinire în prezenţa pacienţilor. Astfel, a fost nevoie ca spitalul să nu mai facă niciun fel de internare. Doctorul Ştefan Repede, epidemiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a explicat procedura de dezinfecţie a secţiilor.

„În drumul spre normalitate, trebuie să facem ceva. Spitalul Judeţean din Deva, spitalul cel mai mare, spitalul cu contractul cu casa (n.r. Casa de Asigurări de Sănătate) cel mai bun, trebuie să intre în normalitate. Ca să faci chestia asta, trebuie să ştergi orice urmă de COVID-19 din secţiile pe care le-am folosit în momentul în care erau cazurile alea multe. Ce înseamnă asta? Izolezi toate cazurile în Secţie de Boli Infecţioase. Muţi acolo tot şi restul secţiilor le pregăteşti pentru bolnavi. Adică aia înseamnă o dezinfecţie terminală extraordinară urmată de testare. Testezi dacă e făcută bine dezinfecţia după care aştepţi bolnavii să intre după ritmul care se permite. E periculos să dai drumul la ambulatoriu”, explică doctorul Ştefan Repede, epdemiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva

După ce spitalul va fi redeschis, vor fi impuse măsuri de precauţie pentru a nu risca un nou focar de infecţie. Testarea de coronavirus a tuturor pacienţilor va fi obligatorie.

„Vine un bolnav şi îl testezi. Acum au posibilitatea de testare.  Se face testul rapid de tot şi se internează în secţia specifică pentru afecțiunea pacientului. Trebuie făcută testarea anterior, nu avem ce face. O perioadă mare de timp, va trebui să facem treaba respectivă. Testarea e obligatorie. Nu poţi să te internezi pe vreo secţie şi să fii pozitiv. Fiindcă ştii că riscul mare este pentru cei care sunt pozitivi şi asimptomatici. Şi trebuie să respectăm norme de protecţie şi în saloane. Asta e singura şansă a noastră să nu infectăm spitalul din nou. Nu ştim ce vine. Omul vine bolnav. La o simptomatologie, vă daţi seama, sunt oameni cu patologie cronică care nu au făcut, săracii, altceva decât să îşi cumpere medicamente, au mai vorbit la telefon cu doctorii, li s-au trimis reţete şi aşa mai departe. Deci sunt oameni care necesită investigaţii sau tratament. Şi atunci se va relua contractul cu Casa (n.r. Casa de Asigurări de Sănătate). Şi asta se va face treptat”, informează dr. Ştefan Repede.

Conform ultimei informări transmise ieri, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva mai are 38 de pacienţi confirmați cu infecția cu virusul SARS-CoV-2.

 

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *