Activitatea serviciilor veterinare din punctele de control ale frontierei, evaluată în vederea aderării României la spaţiul Schengen

O echipă de experţi europeni, sub coordonarea Comisiei Europene, va evalua activitatea serviciilor veterinare din punctele de trecere a frontierei Stamora Moraviţa şi Aeroportul Henri Coandă, anunţă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„În perioada 9-12 octombrie 2022, o echipă de experţi ai statelor membre sub coordonarea Comisiei Europene vor face vor face o vizită în judeţul Timiş şi în municipiul Bucureşti. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor face parte din instituţiile, care vor fi evaluate pentru modul în care implementează noile piese din acquis-ul Schengen”, a transmis ANSVSA.

Activitatea auditată de echipa de experţi europeni va fi cea din Punctele de Control ale Fronterei Stamora Moraviţa şi Aeroportul Henri Coandă.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat, joi seară, că ar avea cea mai mare satisfacţie, dacă ar putea da un răspuns afirmativ în privinţa intrării României în Schengen, despre care a subliniat că este un obiectiv de ţară. Bode a mai adăugat că are emoţii, mai ales că săptămâna viitoare urmează vizita experţilor din statele membre.

 

„Sigur că am emoţii pentru că pe calendar urmează vizita experţilor din statele membre, săptămâna viitoare. Vor face vizite şi verificări la sediile unor subunităţi ale Ministerului de Interne, vor face vizite şi verificări în teren, în frontieră. Vor avea sesiuni de  întrebări şi răspunsuri cu personalul MAI privind aplicarea aquisului Schengen, despre cunoaşterea legislaţiei, a procedurilor Schengen”, a declarat Lucian Bode.

 

news.ro

sursa foto:observatordetimis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.