Stănescu, despre eventualitatea respingerii sale ca ministru: PSD e un partid mare, oricând se poate găsi un candidat

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, nominalizat pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat marţi dimineaţă la Parlament că nu a fost contactat de la Palatul Cotroceni pentru a merge să depună jurământul şi a susţinut că, în eventualitatea în care Klaus Iohannis nu ar fi de acord cu numirea sa ca ministru, PSD poate găsi oricând un alt candidat.

”PSD e un partid foarte mare. Sigur că oricând se poate găsi un candidat”, a declarat Paul Stănescu întrebat dacă PSD este pregătit să facă o nouă nominalizare dacă preşedintele Klaus Iohannis va respinge vreo propunere de ministru.

Stănescu a mai spus că nu are nicio informaţie de la Palatul Cotroceni în ceea ce priveşte numirea sa în funcţie. ”E la latitudinea preşedintelui României, atunci când dânsul va spune, sigur eu voi merge la Cotroceni”, a spus el.

Social-democratul a spus, de asemenea, că ieri nu a vorbit nici cu prim-ministrul Mihai Tudose, dar se gândeşte să facă acest lucru azi.

Întrebat dacă dosarul penal aflat în lucru la DNA în care apare şi numele său l-ar putea îmăiedica să ajungă ministru, Stănescu a spus că nu are nicio emoţie în acest sens pentru că ”de când se ştie a respectat legea”.

”Nu e problema mea. Eu v-am spus punctul meu de vedere. În dosarul ăla puteaţi fi chemat şi dumneavoastră. E o acţiune in rem în care tot ce se spune acolo este vorba despre primăria municipiului Slatina. Eu în acea perioadă am fost preşedintele Consiliului Judeţean. Absolut nicio acţiune de acolo nu are legătură cu Consiliul Judeţean”, a susţinut el.

Paul Stănescu a spus, de asemenea, că nu i se poate reproşa nimic, deoarece el ”nici din greşeală” nu încalcă legea.

”Nu cred că mi se poate reproşa. Eu ştiu că n-am încălcat legea. Asta şitiu sigur, că n-am încălcat legea. Tot timpul m-am străduit să întreb cât mai multă lume, cât mai mulţi oameni care se pricep să nu încalc legea. Nici măcar din greşeală să nu încalc legea”, a mai spus Stănescu.

Preşedintele PNL Olt, Paul Stănescu, totodată şi senator PSD, a fost desemnat de către partid la finalul săptămânii trecute să o înlocuiască pe Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Prim-ministrul Mihai Tudose a trimis luni propunerile de miniştri către Palatul Cotroceni, dar preşedintele Klaus Iohannis nu a semnat încă decretele de numire a celor trei noi membri ai cabinetului: Paul Stănescu – ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe – ministrul al Transporturilor şi Marius Nica – ministru delegat pentru Fonduri Europene.

news.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *