Stație de sterilizare de ultimă generație la Spitalul de Urgență Petroșani

O stație modernă de sterilizare de mare capacitate a ajuns la Spitalul de Urgență Petroșani, iar pentru acest echipament de ultimă generație a fost pregătit un spațiu special, dotat cu tot ceea ce este necesar.

Stația de sterilizare a fost achiziționată în cadrul programului finanțat din fonduri europene. ”Consolidarea Capacității Sistemului Medical Public de gestionare a Situației de Urgență”, în valoare de 7 milioane euro.

„Echipamentele și aparatura medicală moderne de care beneficiază Spitalul de Urgență Petroșani în cadrul acestui amplu proiect sunt extrem de utile nu doar acum, în contextul acestei pandemii de COVID – 19, ci și ulterior, în activitatea medicală uzuală. Practic, implementarea acestui proiect european înseamnă o trecere a Spitalului de Urgență Petroșani la o nouă etapă, în deplină concordanță cu necesitățile pe care le are unitatea medical”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Obiectivul principal al stației de sterilizare  este de a asigura reprocesarea instrumentelor și echipamentelor medicale reutilizabile și de a garanta sterilitatea acestora.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.