Stațiune montană de interes național, fără parcări suficiente

Stațiunea montană Parâng este clasificată de Ministerul Turismului ca fiind una de interes național. Numai că aici există și o problemă majoră în zilele în care numărul de turiști este semnificativ: numărul parcărilor publice este insuficient.

 „Avem două inconveniente. Unul este legat de lipsa terenului și apoi, proprietățile de acolo sunt proprietăți private. Primăria nu are și nici nu a avut teren în domeniul public. Dar, există soluții. Sunt acum cam 400 de locuri de parcare pe domeniul privat. Nu vom putea rezolva probabil, niciodată un număr de parcări acolo sus și atunci ne gândim la un alt mijloc de transport, cum este transportul în comun de jos”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 În sprijinul autorităților locale au venit hotelierii. În acest sens, cei de la Complexul Hotelier Rusu au luat decizia de a pune la dispoziția turiștilor care vin în acest sezon de iarnă în stațiunea Parâng, 150 de locuri de parcare, în parcarea situată sub sala de evenimente Rusu Grand Ballroom.

Acestea vor fi puse la dispoziția turiștilor cu titlu gratuit, în lunile ianuarie, februarie și martie. Adminstratorii Complexului Hotelier Rusu informează că parcarea este deszăpezită și oferă un acces facil la telescaunul TS3 care face legătura cu domeniul schiabil Parâng.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.