Stațiune montană din Valea Jiului, rămasă fără monitori de schi

Monitorii de schi care activau în stațiunea montană Parâng au plecat la Voineasa. Autoritățile locale încearcă să îi determine pe aceștia să se întoarcă în cea mai veche stațiune montană a Văii Jiului. Pentru a fi posibil acest lucru, autoritățile locale încearcă, cu pași mici, să realizeze investiții în zona turistică. Pentru început a fost achiziționată o bandă transportoare a cărei lungime este de 40 de metri, urmând ca aceasta să fie mai apoi prelungită.

„Îmi doresc să aducem înapoi monitori de ski pentru școlile de ski. În Voineasa banda are o lungime de 15 m și toți monitorii au plecat acolo. Acum avem posibilitatea de a lua această bandă care se poate și prelungi în timp și care se poate monta chiar dacă este zăpadă. Vrem să dăm drumul”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Consilierii locali consideră că banda transportoare nu are nicio utilitate dacă teleschiul nu funcționează, în zona respectivă fiind singura pârtie din Parâng destinată începătorilor. La finalul anului trecut, Consiliul Local al municipiului Petroșani a decis aprobarea alocării din bugetul local a sumei de 86.000 lei (cu TVA) în vederea achiziţionării unui transportor cu bandă pentru schiori în lungime de 40 m, care va fi amplasat în Stațiunea Parâng. Covorul rulant are o putere de 4 kw, viteză de deplasare de până la 0,7 m/s, și o capacitate de 2500 persoane.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *