Stațiunea montană Parâng ar putea avea sistem de canalizare

Stațiunea montană Parâng ar putea beneficia de rețea de apă și canalizare. Consilierii locali de la Petroșani au aprobat alocarea finanţării din bugetul local al Municipiului Petroşani pe anul 2019 a unui studiu de fezabilitate privind realizarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă şi a celei de canalizare, preluare şi transport a apelor uzate menajere în Staţiunea turistică Parâng-Petroşani.

Este una din măsurile identificate de Comisia pentru Parâng care are ca obiectiv analiza și stabilirea unor demersuri pentru rezolvarea problemelor create de sursele de apă brută și lipsa canalizării pentru stațiunea turistică Parâng.

Parângul a fost declarată zonă turistică de interes național încă din anul 2009 prin Hotărâre de Guvern. Numai că în munte există o serie de neajunsuri.

Comisia pentru Parâng a avut o întâlnire cu reprezentați ai cabanierilor din Parâng, dar și reprezentați ai ApaServ Valea Jiului și cei ai Apelor Române unde s-au prezentat mai multe puncte de vedere în ceea ce privește situația surselor de apă și multiplele problem create de lipsa canalizării. În urma întâlnirii s-a ajuns la concluzia că “sursele actuale de apă brută din stațiunea turistică Parâng-Petroșani nu sunt suficiente; se impune imperativ realizarea unui studio hidrologic de către o instituție autorizată, pentru a găsi noi surse de apă sau un studio de fezabilitate privind realizarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă; sursele de apă trebuie tratate pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea turiștilor, a personalului implicat în turismul și activitățile din stațiunea turistică Parâng-Petroșani; realizarea infrastructurii de canalizare a apelor uzate menajere constituie o urgență, lipsa acesteia reprezentând o problemă de securitate a sănătății cetățenilor și a protecției mediului în stațiunea Parâng-Petroșani”.

Suma necesară realizării studiului de fezabilitate va fi stabilită ulterior prin hotărâre a Consiliului Local.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *