Statul defect: la muncă egală, salarii diferite, funcție de interesul politic

În România, nu există echitate în domeniul muncii, în balanța bugetar-privat, și nicio putere politică nu și-a dorit să schimbe acest lucru. De ce? Pentru că statul defect român rămâne rezultatul intereselor personale și de grup ale politicienilor, iar sectorul bugetar, privilegiat, rămâne instrumentul de propagandă și control al partidelor politice.

Astăzi, despre salariul minim pe economie, în câteva rânduri.

Aproape 1,6 milioane de români sunt angajați cu salariul minim pe economie. TOȚI sunt din sectorul privat, pentru că în sectorul bugetar nu mai este NIMENI plătit cu acest salariu de mizerie. Logica acestei inechități este în ce spuneam mai sus: vălăul politic dominat de corupție.

„Este o competiție neloială, o competiție care se desfășoară de ani de zile, pentru că salariile din mediul public sunt decuplate de la tot ceea ce înseamnă productivitatea muncii după care se măsoară salariile în mediul privat. Spre exemplu, în mediul public nu mai există niciun lucrător cu salariu minim pe economie”. (Florin Jianu, președinte Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR)).

 

Credit foto: romania-insider.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.