Stop joc, penalilor!

Devenii se declară nemulțumiți modificărilor aduse Codului de Procedură Penală. A fost anunțat un protest, ce va avea loc în această după-amiază, în fața Prefecturii Hunedoara, începând cu ora 18:00. Devenii vor să iasă în stradă, din nou, pentru a cere demisia Guvernului și a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

“Am intrat în etapa finală a bătăliei pentru viitorul României. Avem de ales între un stat de drept și un stat banditesc. Ieșiți în stradă pe 20 iunie în fața fiecărei prefecturi din fiecare județ. Ieșiți și spuneți DA democrației, domniei legii și luptei anticorupție. Cereți demisia Guvernului, cereți demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, cereți majorității parlamentare să oprească schimbarea codurilor penale. Iar dacă îl suspendă pe Președinte, spuneți-le că ei oricum nu scapă. Spuneți-le că viitorul copiilor noștri și al țării nu trebuie să depindă de interesul penal al unui borfaș”, arată evenimentul creat pe pagina de socializare.

Organizatorii cer oprirea transformării României în „Koruptistan”.

“Gangsterii au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul județean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituții și legi. Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituții independente și le pun sub cizmă politică, fură democrația cu totul. România devine Koruptistan, iar democrația se transformă în cleptocrație”, mai arată postarea.

Proiectul PSD de modificare a Codului de Procedură Penală a trecut de Camera Deputaților, fiind adoptat cu 175 de voturi „pentru”, 78 „împotrivă” și o abținere. Acesta va fi trimis spre promulgare la președintele Klaus Iohannis. PNL și USR vor să îl atace la Curtea Constituțională.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *