STRADIVARIUS MUSIC NIGHTS BY THE CASTLE – Ediția a doua

A DOUA EDIȚIE a festivalului Stradivarius Music Nights By the Castle (Castelul Huniazilor, Hunedoara) va avea loc intre 27 și 29 august 2018.

Festivalul îi are ca invitați permanenți pe Răzvan Stoica, alături de vioara Stradivarius „The Queen”, Andreea Stoica, pianista, și orchestra de camera Kamerata Stradivarius.

Programul serii de 27 august include Concertul dublu pentru vioară, pian și orchestra de F. Mendelssohn, dar și piese de virtuozitate precum Preludiu si Allegro de F. Kreisler. Soliști: Razvan Stoica (vioara), Andreea Stoica (pian) si Kamerata Stradivarius.

În 28 august, cunoscutul pianist Marian Petrescu va susține un recital pianistic de jazz classic. Semnatar al multor CD-uri ce au adunat premii importante, și singurul român deținător al unui premiu Grammy, Marian Petrescu revine pe scena romanească cu multe surprize și amintiri. Din repertoriu: J.Brahms, S. Rahmaninov, Oscar Peterson, Fats Waller, Henry Mancini, Cole Porter.

Natasa Grujic (Olanda) va fi invitata specială a ultimei seri de festival. Natasa (vioara Guarneri del Gesu) va cânta alături de Razvan Stoica bine-cunoscutul concert pentru doua viori si orchestră de J.S. Bach. Programul va include și Suita pentru vioara si orchestră de J. Sibelius dar și alte premiere – lucrări compuse special pentru Kamerata Stradivarius și pentru soliștii ei.

Andreea Stoica a debutat la numai cinci ani pe scena Ateneului Roman alaturi de Orchestra Filarmonică, interpretând concertele de Mozart. In cariera solistică, a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Asia, SUA. De-a lungul timpului a adunat premii sau critici pozitive cu fiecare apariție. De asemenea, pianista dovedește tehnica impecabilă si muzicalitatea prin abordarea unui repertoriu divers, interpretarea sa fiind perfect adaptată fiecarui stil componistic.

Razvan Stoica are o activitate artistică diversă pentru care este apreciat în Europa, Asia dar și în SUA, unde recent a fost protagonistul multi-premiatului film artistic-documentar „Strad Style” și compozitorul coloanei sonore. Este invitat frecvent al orchestrelor de anvergură din Olanda, Germania, Spania, Italia, Franța și colaborează cu dirijori de renume.

Vioara Stradivarius „The Queen” a aparținut unuia dintre cei mai mari admiratori ai lui Paganini, H. w Ernst. Cei care ascultă vioara Stradivarius „The Queen” în concert marturisesc o experiență specială sub aura celor trei violoniști de excepție, Ernst, Paganini, Stoica.

În anul 2010 Răzvan a pus bazele Kameratei Stradivarius – orchestra de cameră care, încă de la primele apariții a atras atenția publicului datorită sunetului specific creat și cu ajutorul instrumentelor a căror vârstă este aproape la fel de înaintată ca a viorii Stradivarius „The Queen”.

Inițiatorii acestui proiect cultural, Simona și Alexandru Robert Dobondi, vă invită să participați în toate cele trei seri la acest excepțional eveniment.

Organizator: Euromed Development

Parteneri: Avis 3000, Jos Palaria , Restaurant Werk, MicroMega HD SA, H- Medical Clinic

Parteneri media: Info HD, Glasul Hunedoarei

Parteneri locatie: Primaria Hunedoara, Teatrul de Artă Deva

 

Pentru detalii suplimentare vă rugăm contactați             
Biroul de Presa Kamerata Stradivarius: 0763 828 689

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *